21.9.06

Innocent Lives


Bila tengok gambar lama-lama kadang-kadang nostalgia ler pulak. Macam gambar yang ini, betapa innocentnya hidup budak-budak zaman dulu kala. Ini gambar seorang abang sedang mendukung adiknya pada tahun 1978. Yang abang tu masa ni Form 2, adik (sebenarnya sepupu) tu 4 tahun. Gambar dirakam depan rumah opah dia orang berdekatan Ipoh.
Masa dia orang amik gambar ni mesti dia orang tak sangka saiz badan mereka akan berubah menjadi begitu drastik (terutamanya si abang ler) setelah mereka dewasa dan berumah-tangga. Harga sebuah kemajuan adanya!

Gambar Lama

Hari ni main scanner kat office lagi. Ini lagi dua gambar-gambar lama yang telah berjaya diabadikan. Enjoy !Gambar ini menunjukkan sepasang pengantin baru pada zaman 90an. Agak lama la jugak sebab majlis perkahwinan berlangsung pada millenium yang lalu. Apa yang menarik tentang pasangan ini ialah pengantin perempuan tu dengar khabarnya kena kahwin paksa!! Tetapi kalau diperhati dengan betul2, rupa pengantin perempuan ada iras-iras Permaisuri Agung Siti Aishah ler pulak kan? Kan? Kan?Anak sapa ler yang cute cute ni. Ish? Comel-comel belaka - ni kalau besar nanti kenalah kahwin dengan anak-anak raja ker, tak pun mana-mana Datuk yang tidak bermisai, masih berusia muda dan tidak beristeri.