21.6.06

Book Store

Saya suka membaca. My daughters suka membaca too. Even my wife (yang tak suka membaca tu) pun dah suka membaca. Yipee! Terima kasih saudara Ramlee Awang Murshid.

So tempat-tempat baguzz untuk beli and browse buku ialah:

1. Kinokuniya, KLCC: Sudah semestinya. Beribu-ribu lemon buku kedapatan di sini. Memang boleh lepak sehari suntuk kat sini. The best thing ada book club recommendation punyer section. So tak yah ler buang masa cari buku bagus2 kalu tak de masa. And memang terjamin power punya buku. And ada pulak discount2 cam tuh. Tapi masalahnya hanya ada satu je kat Malaysia nih. dah tu kat Suria KLCC aje lak tuh. Masalah tu. Tak suka gi area tu.

2. Borders, The Curve: Baru jumpa. Tapi orang banyak kata Borders kat Berjaya Time Square is even better. Masalahnya, nak pegi Berjaya Time Square tu pun tah bila le agaknya. Tu lagi ler sesak dada punya area. Tapi Border kat sini ok ler jugak. Cuma bertingkat-tingkat ler pulak.

3. MPH: Standard ler. Mid-Valley, Subang Parade, O Utama dan Summit USJ. Dulu tak de tempat lain, rasa besar dapat masuk MPH.

4. Popular Book Store: A bit Chinese centric tapi yang ada kat Ikano Power Centre tu quite impressive. Memang selalu jugak lepak kat situ. Sebelum kemunculan Borders laar.

5. The best place would of course Pesta Buku kat PWTC. Gumbira sangat kalau dapat ada every month instead of every year.


Special Mention: Pay Less Book - sesuai waktu duit pokai.

2 comments:

JiNbOtAk said...

Lorr..jeles betol bila orang creta pasal bookstore nie. The only available bookstore di ipoh ( yang boleh pakai ) is MPH at Kinta City. How I miss Kinokuniya..by the way, best sangat ke cerita Ramlee Awang Murshid ? Ada bleh lawan Faisal Tehrani ?

p/s : Ada lagi satu tempat best nak beli buku, kedai buku agama dekat masjid india, strictly buku agama. Siap ada buku-buku 'panas' lagi..

Mior Azhar said...

Ramlee Awang Mursid punya buku boleh senang faham sikit ler.