15.10.06

Opah dan Cucu2nya

Opah Temoh and her nine grandchildren - Safia, Soraya, Sabrina, Adam, Alia, Asma, Arissa, Azam and Azizah

My family came down for buka puasa today. Mak came with Mi from Temoh today. Then my brothers and their families came as well. Dah lama sungguh we did not berkumpul ramai2 sebegini rupa. Keadaan memaksa. Kesilapan memungkinkannya.

Anyway, alhamdullilah semua hadir. Makanan pulak berlambak-lambak. Macam nak buat kenduri untuk 100 orang. Mak pulak bawak lauk-pauk dia dari kampung.

Apapun sebab dah lama tak buat gathering macam ni, terduduk jugak kami suami isteri keletihan. Penyudahnya, makan pun ala kadar ajer. Penat punya pasal. Lagipun dah tua. Nasib baik ada anak dara tiga orang yang boleh membantu. Ringan sikit beban.

4 comments:

JinB said...

Nape awek yang tengah sandar kat dinding tuh muka maleh ajer ? Penat pose sangat ke ?

Anonymous said...

abg a'a can u eleborate a little bit on the "keadaan memaksa, kesilapan memungkinkan" i dont really get it ler...so wan chor will be in kl during the raya ek? no more 2nd day raya in temoh la ek how i miss the old days

Mior Azhar said...

Jinb,

Awek tu tgh emosional sbb abg aa suruh dia duduk sebelah Adam mula2nya dan sumer org gelak kan dier.. gossip ler

Yone,
Abg Aa pun tak brapa nak faham knpa abg aa taruh that phrase. Tapi kalu nak expalianation, kena jumpa baru boleh ada special effects

Anonymous said...

arissa x yah nak terase la coz adam's family x kan nak ejek adam with arissa. we all memahami how u must feel vry insulted. ish3....lgpon adam ader JULIA! lmao,citer lame but oh well