7.12.06

Houseguests from Heaven

Agama Islam menganjurkan kita umatnya supaya memuliakan tetamu. Kata orang kalau tetamu datang ke rumah kita, mereka datang ke rumah kita membawa rezeki dan bila mereka pulang maka dosa-dosa kita pun turut keluar. Anyway, tadi Kak Encik (cousin Yan) dan anak-anaknya pulang setelah bercuti ke rumah kami. Kalau anda pernah bertemu dengan Kak Encik, pasti anda mahu dia sebagai tetamu anda. Dia datang last Friday semasa menghantar kakak nya Kak La dan Abang Hamid menunaikan haji. On Saturday, suami Kak Encik, Abang Din pulak datang sebab hari tu mak dia pulak bertolak ke Mekah. Abang Din cuma sempat datang semalam jer sebab kena kerja. Tapi Kak Encik tinggal untuk bercuti bersama-sama. Makanya meriah ler rumah kami dengan keletah Kak Encik (kah kah keletah) dan Mak Temoh punya lah terpegun sebab ada jugak tetamu serajin ini. Ngalahkan maid ler pulak. Memang sah guests from heaven punya taraf.
Sayang sebab sibuk teramat di tempat kerja, tak sempat nak merakam gambar Kak Encik dan keluarga di rumah apatah lagi nak bawak Kak Encik and family jalan-jalan. Nasib baik semalam another guests from heaven pun datang ke rumah – sister in law Yan, Kak Zai dan anak2 Nisa, Fudhail and Amin datang jugak and Nisa ada amik gambar2 ni. So dengan rasa tak malunya inilah gambar2 yang telah diplagiat dari Nisa’s Fotopages.



Mandi-manda dalam kolam. Yang tergayut kat tangga tu ler Kak Encik. Lama mana pun kat dalam kolam, situ ler tempat dia. Lain2 dlm gambar ialah Yan, Alia, Asma, Amin and Shida
Nisa and Fudhail

Amin buat synchronised swimming dan Fudhail macam tak boleh terima kenyataan

2 comments:

nisa said...

waw.. ade muke kami la.. haha.. inter-frame plak kat sini yek.. hek hek..

are_in0326 said...

hai..mak encik tu sampai bler la..nak lepas tiang besi tu..hehehe..