5.3.07

My Kind of Sunday

Rombongan Kak Timah Di Atas Tangga. How very original!! Teka, yang mana satu Kak Timah yee?
Nothing gives me more pleasure than spending my time with the family. And it was exactly what we did yesterday. It's my kind of Sunday. Leisurely and fun.
By 9 am something we were already on LDP heading towards Ikea to have breakfast. Did you know that we could have a hearty breakfast at Ikea's restaurant (tempat yang ada that delicious meatball segala) dengan harga yang murah? You tell me, where can we get a Nasi Lemak Ayam at only RM1.90 plus coffee and tea. But semalam, kami sampai quite late dan they have closed the breakfast counter. Damn.
But never fear - there are lots more eating places in Ikano. So we made our way there and enjoyed our breakfast. Lepas tu it's Popular Bookstore on the top floor. I must say, this Popular outlet is not too bad. We've been there many many times.
Anyways, lepas tu kami ke Restoran Puteri di Pinggiran Taman Tun Dr Ismail yang berdekatan. For lunch. Dengan Anom, Nasir, Ayah Anjang, Wan, Ayah Chik, Achik, Meor, Rina, Haikal & Wife, Yone, Yah, Cha, Aisyah, Haifa and Adi. Anom and Nasir jadik hosts. Best sesangat!! The food was okay. But it was the company that's great. We had fun catching up with each other and the little ones Adi and Haifa provided the much needed cute moments. And the first generationers, especially Ayah Anjang and Ayah Chik (my dad's brothers), provided the much needed comic drama with the pulut durian. Sedapler pulak kan?!
It's really difficult to explain the "santai and relaxing" atmosphere that day. But I tell you, if you have all the right people around you, it'll definitely make your day and put a smile on your face all day long. Best! Best! and Best! Let's do this once more ---- soon. Let's get more people in ... like Wancik, Chu and family and Ayah Chu and family.

The first generation - Wan, Ayah Anjang and Achik (Dah dua kali Raya tak jumpa Achik and family - terubat rindu!!)

Meor and Rina sedang makan-makan. Please update your blog, okay?

Cutenya Adi. Selambanya Adi. With my baby girl Arissa

Our host and hostess - Nasir and Anom. Thanks a lot. Next time kita pergi Victoria Station pulak. Meor belanja.

Yan menikmati pulut durian with Alia and Asma yang very the propah. Apasal lak ye?

Meor and family plus Haifa. Very nice. About time to give Adi a sister. So get moving, guys!!

Ini Ayah Chik. Bapak's second youngest brother. Ini dia baru lepas makan pulut durian. And he got diabetes. Cool!

Ini abang dia - Ayah Anjang! Tengah makan pulut durian. Juga ada diabetes. Makan, Ayah Anjang makan.

Yone and her beautiful cousin Yah. Senyum tu senyum jugak, Yah dah nak kahwin tu, awak tu bila lagi?

Adi ni susah nak nangis and meragam. Akan tetapi ini ada gambar dia nangis. Sebabnya dia tengok abah ngan mama dia sibuk dengan Fifa. Sayu hati budak tu....

Inilah Haifa/Fifa tgh posing manja-manja gitu. Very the adorable. Ala-ala Asma masa kecik pun ada.

Sebab depa yang belanja makanya letak ler lagi satu gambar Anom and Nasir. Kes nak amik hati ler ni.


Selepas menjamu selera di Restoran Puteri, rombongan Kak Timah pun decided untuk pergi MPH Warehouse Sale kat Seksyen 13, PJ. Manusia punyalah ramai, maklumlah last day. Tapi buku memang murah-murah. Banyak titles best-best. Rambang mata dibuatnya. Panas pun panas lar. Macam pasar adanya. Tapi puas hati join segala manusia mengharu-birukan suasana.

On the way out, terjumpa budak cute ni sekali lagi. Comot makan ais krim pun still cute lagi.

Yah (kakak Akhbar and Abidin, keh keh) and Cha very the gumbira dapat memborong buku.

Lepas berpenat lelah membeli-belah, semua pakat makan ais krim.

Ayah Anjang tgh boring tunggu orang habih membeli. Kat sebelah dia ialah ketua rombongan tu ler.

Adi memang outstanding. Punya ler haru-biru keadaan kat situ, tak sikit pun dia meragam. Mari-mari makan aiskrim dengan Kak Asma.

5 comments:

anom said...

aik.. macamana tetiba jadi kak timah plak ni.. aiyoh.. anyway, thanks abg a for attending.. best giler.. lama tak enjoy macam tu.. cuma kalau dapat lepak lagi lama, lagi best..

Mior Azhar said...

Anom,

Kalau ada gambar lagi, email me, Abg aa tambah lagi kat sinin

Anonymous said...

hahaa..cam knal jer baju yang mak yan pakai cume ber jer yang biaser tengok..maner beg yang xbiaser tengok tuh..luper tuan nyer nak amik...

anom said...

Boleh..nantila anom email gambar yang lain2 tu..

NURAINA A SAMAD said...

Mior,

Thank You for visiting my blog and extending yr condolence.

nuraina