10.8.07

An annual note to my sweetheart!


Happy Birthday, My Sweetheart! You are 13 today. Sudah besar anak bapak. Kalau dulu-dulu ni, sibuk le mak bapak nak cari kan jodoh. Tak pe, tak pe. Kita akan usahakan bersama-sama bila tiba masanya nanti like 10 years from now.

Bapak bersyukur kepada Yang Maha Esa akan berkat ini, di atas anugerah ini yang bernama Alia. Tak terungkai dek kata-kata betapa mak dan bapak amat-amat bersyukur kerana dapat anak yang sihat, cantik dan baik hati. Alhamdulillah.

Sempena Hari Lahir ini, seperti biasa Bapak panjatkan doa agar anak Bapak yang manis ini tetap dalam iman, sentiasa bersabar dan bersyukur dalam apa jua yang dihadapi, dan moga panjang umur. Tetap bahagia.

Doa Bapak juga supaya Alia rajin-rajin belajar. Alia, you must strive for perfection in whatever you do. You must not settle for anything less.

Kalau nak berboyfriend, mintak permission dulu. Confirm jawapannya - NO WAY! Kalau ada calon, just let Bapak know, kita masukkan dalam list dulu.

Apapun, thank you for being a wonderful daughter! Here's to many many more years to come! InsyaAllah!

Dan jangan lupa hari ni, mintak ampun serta peluk Mak. Remember that exactly 13 years ago Mak bertarung nyawa melahirkan Alia.

Selamat Hari Lahir, My Sweetheart!

9 comments:

Kerp (Ph.D) said...

ok abg mior. thanks anyway. kalau ada rezeki insyaAllah we can jst meet up over a coffee or two. honoured to have known you.

oh, and happy bday to your daughter.

Mior Azhar said...

thanks kerp. Alia pun ckp thanks.

nisa said...

hepi beday alia..

Azian Hasan said...

Alia said thanks Kak Nisah. Hadiahnya mane yek?

IBU said...

selamat hari lahir Alia!

ahah! now the rationale for the previous entry (laki2 sejati) is crystal clear.

Sapa2 yang nak try masuk interview list as calon menantu Bapak, sila rujuk kriteria laki2 sejati.

Mior Azhar said...

Ibu,
Thanks, Alia said thanks. Bapak didn't ask much for a menantu kan?

Nawa said...

A'kum Mior,

Lama tak kemari. Ini ker calun menantu aku. Kalau macam tu aku kena train anak aku Ilham jadik lelaki sejati lah ya.

Kirim salam pada wife and family. Harap makcik okay!

NURAINA A SAMAD said...

Mior,

mior... spoken like a true new-age modern Bapak!

Alia is a lucky girl...
happy birthday! and very belated!

Mior Azhar said...

Thanks Kak Ena. Alia said thanks too. And I'm a lucky bapak.