15.3.08

Now Asma wants to be a politician...

Yes, Asma wants to be a politician.. thanks to all the 12th General Election excitement. Hmm.
Both Alia and Asma stayed up with us monitoring the results (both TVs were on and we took turn surfing the Net throughout! Yeah, our very own Election Command Centre). Arissa was in her "tak faham" mode, as usual!
Meanwhile, YB Nurul Izzah Anwar is Asma's new idol. Bapak is okay with that, Asma. But we are not moving to Lembah Pantai!

23 comments:

nixa said...

my current idol in malaysia's politics world is.. none.. tunggu asma jadi MB or YB br i ade fave politician..

cakapaje said...

Salam Pak Mior,

Lembah Pantai nice what! Its the only place where there is a beach in a valley - like in Melaka also lah, a beach in the middle of the jungle! lol!

Mior Azhar said...

Nisah,
MB-Perak designate Ir Nizar tak jadi your favourite politician ker for now? At least sebelum Asma jadik YB... he sure is among the girls here, Mak Yan included

Mior Azhar said...

Shah,
I prefer real beach la tuan. Kalau takat Lembah Pantai... err I've lived and worked there lar before many many years ago.... LOL!

Anonymous said...

hehe..
grea+ idea!!
npe +e+ibe nk jd p0li+ician neh??

-nurul-

Anonymous said...

cema nak jd politician? sad to say at this age, i'm with arissa la. i'm at the "tak paham but buat2 phm" mode. im not much of a politic-loving person but i do get the excitement. :)

-safia

Mior Azhar said...

Nurul,
Almaklumlah sejak dua menjak "Cousin Aisyah" nak jadi MB Perak ni, maka bersemangat ler pulak si Asma nih..... Berkenaan Aisyah ni, dia tak teringin ker nak jadi politician macam cousin dia tu? Tapi bayangkan lah dia jadi ahli politik.... nanti semua orang dia ingat cousin dia pulak kan...

Mior Azhar said...

Safia,
ala dulu dia nak jadi tennis player sebab minat kat Justine Heniin menang kat Australian Open... sekarang tengok Nurul Izzah ler pulak... tapi nasib baik ler dia tak nak jadi AF punya contestant... itu ye ayah ngah tak larat ler...

wanshana said...

Waaaahhh....Boleh bukak Dewan Rakyat and Dewan Negara kat rumah la macam ni Mior! You boleh jadi Speaker :)

Btw, your new layout - I like!

Mior Azhar said...

Shana,
Hahah, no waaay I can be a speaker at my own house...outnumbered most of the time

Fauziah Ismail said...

Salam Mior
When I was staying in Bangsar, my cousin's husband called it "sin city" because of the many watering holes there. Of course, Bangsar is in the Lembah Pantai constituency.
It be would be interesting to see how Nurul Izzah handles the "sin city".
Interesting to see the new faces especially among the Opposition handling their new-found fame. Some still pinching themselves, thinking they are dreaming.

Mior Azhar said...

Fauziah,
I've been wondering about that too, actually. Btw, is Hartamas part of Lembah Pantai too? Kalau ya, hmm ada two sin cities lar yer tak?
Anyway, jangankan the new ADUNs and MPs, the entire country is still in a daze lagi

nixa said...
This comment has been removed by the author.
nixa said...

Uncle Ir Nizar ke? ecece.. tak kompem lagi.. (tapi macam dah 90% confirm je?) tunggu esok.. br la ade MB fave.. ahahha.. leh plak camni yer?


i'm also in 'tak paham tapi buat² paham' mode la cik a'a.. i kan tak mengundi.. consider underage lerr.. hahahaha!

anom said...

I am all for Asma bila dia jadi politician nanti.. Abang A, encourage her to masuk berdebat ke, pidato ke.. baru la ada klass!!

Cema.. jadi ahli politik yang berwibawa dan berwawasan k..

Abg A -- how's the new work place ?

Mior Azhar said...

Nsah,
Bernama announced that the swearing in pagi ni at 11.30am. Now all of us ada favourite MB...

Mior Azhar said...

Anom,
Alaaaa Anom, bukannya boleh diharap. Asma tu kekadang cakap bukan main lagi ... hari tu suruh apply jd school prefect pun tertakut2...mcm mana nak jadi leader nih.
New place is a okay ... so far so good. Alhamdulillah.

tokasid said...

Salam Pak Mior:

Kalau Asma nak jadi politician kena ada training ground dari sekarang. Kena jadi pengawas kat sekolah kalau dapat. Atau masuk debate club. Ini sebagai nak membina keyakinan dan hilangkan rasa gementar.

Kalau Asma nak jadi politician Asma kena jadi politician yang baik dari segi khidmat ,peribadi dan akhlak. Asma jangan sekali-kali terjebak dgn salahguna kuasa dan rasuah.Kalau nak bantu orang bantu tanpa pilih kasih atau pilih benci.

Buat masa ni Lembah Pantai dah ada NI. Tapi kalau Asma nak Sg Siput ada ler vacancy. Ate, dalam negeri Perak lagi pulak tu!

Neeza Shahril said...

bukan Asma aje.. auntie neeza pun tetiba aje become so adapt dengan malaysian politics. dulu tak tahu pun beza Dewan Negara Dewan Rayat sebab masa belajar Political science, selalu je berangan :). sekarang tau dah sikit sikit.. hehehee..

Mior Azhar said...

Salam Doc,
Tak tau lah , bapak nya tak berapa gemor about the idea. But then again kalau boleh jadi YB yang berhemah tinggi dan berbudi bahasa apa salahnya ye tak. But the cabaran will be maha hebat. I told her to cencentrate on her studies first and , be active in school. Manaler tahu tetiba tak suka pulak nak meng"lead"orang ramai ni.

Mior Azhar said...

Neeza,
That's so funny... but then again I believe there are so many of us who have problems with two Dewans. Itu belum lagi Dewan Undangan Negeri right?

Neeza Shahril said...

alamak.. ada 1 Dewan lagi ke? kena study balik ni.. hehehe..

alqasam said...

My hand is on Dr Mariah. Parliament member in Selangor. She is super excellent woman. Humble, active, down to earth, effective, hardworking, wise woman, pious, multi racial voice. She is one in thousand. In selangor she won the biggest majority among Pas candidates in area of multi racial parliament seat!

@nixa: If you meet Dr Mariah, you will love her as a friend and as a pilitican.