17.4.08

Dear Azian!!

Dear Azian Hasan:

How do I begin to tell you how lucky I am
to have you in my life?
I'll start by saying what a gift you gave me
the day you became my wife.

You're my best friend in the good times
and my rock in times of sorrow.
You're the reason for sweet yesterdays
and my promise for tomorrow.

I never thought I could feel this loved
until you became my wife.
You made this year and every year
the best one of my life.

You are my wife and You are my life
Happy Birthday, Yan!

Moga Diberkati Allah dengan usia yang panjang,
rezeki yang murah,
kesihatan yang berpanjangan
dan jodoh yang berkekalan.

Love always,
Tuan Empunya Blog

25 comments:

wanshana said...

Aaaaawwwww...that's a very sweet poem you have there for Azian.

Happy Birthday, Azian and many happy returns of the day.

Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezqi, dikurniakan happiness dan dirahmati Allah SWT sentiasa. Amin.

Mior - you kena masak special for Azian!!!

nixa said...

agreed.. so sweet lowh.. mak yan.. Happy Birthday!!

cakapaje said...

Salam Pak Mior,

Peewit! Happy Birthday kak Azian! Semoga dimurahkan rezeki dan dirahmati Allah!

Er...bila nak potong birthday cake tu? Den lapaq ni :)

Neeza Shahril said...

kalau neeza dapat poem macam ni, mesti kembang tak kecut kecut dah hehee..

Happy Birthday to Kak Yan. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan diberi kebahagian yang berkekalan dengan Pak Mior...

Pi Bani said...

Happy birthday Azian!

Hmmm... ni birthday kena buat kek sendiri ke??

pakpayne said...

wow....saya tumpang happy membaca dedikasi rasa dari suami kepada isteri yang dia cinta.
"Happy birthday" juga untuk Dr Azian.

pp

anom said...

Alahai Kak Yan (what a sweet husband you have there..),

Happy Birthday, semoga panjang umur..dimurahkan rezeki dan berbahagia selalu..

Anonymous said...

mak yan!!!
im sowie!!
huhu..
seyus xingat brfday makyan!!
forgive me yah??
hehe..
nanti kte antar pwesent!!
:p

~newroll~

Azian Hasan said...

To all (Shana, Nisah, Shah, Neeza, Pi Bani, Pak Payne, Anom, Nurul),

Terima Kasih Bebanyak...

Shana,
Tak Mior tak masak pun.

Nisah,
Next Year ingat bebetul my birthday, jangan salah date lagi, tak pasal-pasal kena buat 3 entry kat ur blog. Sabar menanti present tu...

Shah,
Tak de kek pun

Neeza,
Suka juga dapat poem macam ni from sang suami

Pi,
taaak, tak kan ler nak buat kek sendiri... that would be very sad... hehhehehe

Pak Payne,
Dr??????

Anom,
Nasir pun a sweet husband jugak
kan kan...

Nurul,
Dimaafkan....

Yang Safia said...

acecececeh...huhuhu. happy bday mak yan! oh ya ayah ngah, this is my new blog. it's specially dedicated to promote my stories... (>_<) i HAD to start somewhere rite! :) -safia

Azian Hasan said...

Safia,
Thanks. Bila nak datang rumah. Come on over, boleh makan kek. Now that you can drive....

Yang Safia said...

insyallah safia dtg. i need to familiarize with shah alam first. >__< panik juga nak drive sensorang ni. :)

azwan said...

Azian, HAPPY BURSTDAY :0 Semoga sentiasa dirahmati dan diredhai Allah serta bahagia bersama keluarga. Amen
Mioq - jangan pandang belakang..I mean...jangan marah ku :) I was back in KJ the whole of last week. Mau rang to meet up only to realize that I left the book in Penang..ha ha ha..kelakar seram tak ? :)And now I kena cari pulak lokasi buku itu di celahan buku2 di opis ku yang messy :)Dont wolli one...u will definitely get the book before I pencen...:)Cheerio

Kak Teh said...

aaaaawwwwwwwwww!!! sungguh manis. Kak teh mungkin terlambat sikit. Selamat harijadi Yan dan semoga banyak lagi pantun syair dan poems seperti ini.

yone said...

salam abg a'a and kak yan,
Happy Belated Birthday yek..maybe the wish is long overdue kan....so how was the celebration?
hope it was a fun one...

Azian Hasan said...

Azwan,
Laaaa, kenapa tak call.... ala buku tu bebila pun boleh bagi, dah lama tertunggak nak jumpa nih... Next time dtg yaaa. And thanks a lot.
Mior la ni sibuk gila mengalahkan politician, rasanya sejak kahwin ni ler first time terpaksa kerja siang malam siap dengan tension lagi. Risau jugak tengok sebab hari2 tension pergi kerja. Kita pun tension sekali. Tu yg lama tak update blog nih.

Azian Hasan said...

Kak Teh,
Terima kasih banyak2. Bila mau pulang Malaysia lagi.

Azian Hasan said...

Yone,
Thanks... dah ready siap sedia ker nak kenduri nanti. InsyaAllah kami sekeluarga akan dtg. Kak Yan insya Allah nak contribute satu dulang okay...

tokasid said...

Salam to Pak mior dan Azian:

happy belated birthday .
Semoga ALLAH limpahkan RahmatNya kepada Mior dan Azian sekeluarga.

Mior Azhar said...

Shana,
Thanks, No I did not masak for her. Tak sampai hati.... hehheheheh

Shah, Neeza, Tokasid,
Thanks! Ni ler jer yg mampu buat sang isteri tersayang... hehhe

Mior Azhar said...

Pi,
Thanks... tak de kek la, birthday girl tak mau buat...

Pak Payne,
Thanks and I'm learning from you sir.

Mior Azhar said...

Anak2 sedara sekelian Nisah, Safia and Nurul,
Thank You.

Nisah,
Hadiah tu dulu Cik Aa nak belikan, tapi nasib baik you dah beli dulu. Alhamdulillah.

Kakak,
Tahniah. You'll be in PJ kan?

Mior Azhar said...

Cousin2 ku,
Anom, Thank You. Abg aa sweet? That is very kelakar, hahahahahahahhahahahhaha

Yone,
InsyaAllah, we'll be there on the 24th. Debar2 tak?

Mior Azhar said...

Kak Teh,
Terima Kasih.

Mior Azhar said...

Azwan,

Hang memang!!!!!! Ada kar because of a book hang tak call... . Anyway, we are suppose to go to Penang hujung bulan nih... kalau ada kesempatan I'll call you na?