26.7.08

This is life (yang kita impikan)

Last weekend, we balik kampung and we dropped by at this one stall (near Masjid Jamek Kampar). If we have time, we usually go to this stall as the mee kari is to die for. And the ABC is equally sinful. But they normally don't do business over the weekend. But last weekend, it was opened and I quickly swung into its parking lot. Yipee! And we ordered these...

Teh Ais - RM1.00 and Mee Kari - RM2.50
Mee Soup - RM2.50
ABC - RM1.50
Enjoying the food sampai tak ingat suami
Note the prices????? Giler right? Naturally I was stumped when they presented me with the bill. Even Arissa's Milo Ais was only RM1.20!!!!! Aaaah the good old life!!!!

19 comments:

Pi Bani said...

Thanks for the tip. Next time I go to Kampar for my house visits, I just might drop by this place. RM10 cukup nak belanja kawan makan lagi... :)

Mior Azhar said...

Pi,
The gerai is not the stalls next to the masjid but rather the ones behind these stalls ... the one leading into Taman Rose and Batu Berangkai. But the road (or is it the bridge) going into the Taman is curently being reconstructed. The gerai is just before the jalan yang ditutup tu. Enjoy... hehehhe dah ler murah, portion dia pun byk ala-ala kat kopitiam.

Akmal said...

Try la cari kat KL. Ada kot tempat murah macam tu.
.
.
.
...nah! Haha.

wanshana said...

With prices like that, laaaaaagggiiii lah berselera makan, Mior...

And the mee kari looks so yummy.

I don't blame Azian if sampai tak ingat suami...

(Ehhhh...RHYMED la pulak! Hahaha!)

cakapaje said...

Salam Pak Mior,

Mak ai! Sodap tu! Kek sini? RM4 semangkuk,,,tu pun kekadang tak cukup bahan atau kuah cayak.

Kak Teh said...

london is so hot now - and something directed me to your blog. Now i know what it is - ais kacaaaaaang!!!!

Zabs said...

Salam Mior,
Dulu mungkin bolehlah nak relek pada hujung minggu.
Tapi bila barang semua dah mahal sekarang, mungkin tak lama lagi, depa kena niaga 24 jam macam restoren mamak pulak kot.

Zawi said...

Mior,
Hope the price will hold till I reach Kampar one day. The look look of it alone will make me feel like going to Kampar now.

anom said...

sedapnya tengok kak yan makan!!

Mior Azhar said...

Akmal,
Kat KL jangan cerita lar, kat tepi-tepi KL pun tak kan dapat murah cam ni...

Mior Azhar said...

Shana,
Sebenarnya kalau I, apapun TETAP berselera. Hahahhaha

Mior Azhar said...

Shah,
Memang... susah nak cari makanan yang murah dan sedap. But then again, it's understandable lar... depa pun nak cari makan... takkan nak jual murah... dah semuanya mahal

Mior Azhar said...

Kak Teh,

Lama tak dengar cerita... ais kacang tak de ke kat London? Kat sini pun panas jugak... serba serbi panas...weather hinggalah politics.

Mior Azhar said...

Pak Zabs,
Saya pun heran kenapa murah sangat... kat KL ni pun teh o ais pun dah RM1.40. Tak lama lagi naik ler kot

Mior Azhar said...

Pak Zawi,
Sihat? Yes do come to Kampar. By the way have I told you my wife's uncle married orang Pasir Mas juga.

Mior Azhar said...

Anom,
tu tak tengok abang aa makan lagi, sekali ngap jer dah habih. Eh, bila nak gi Mexico?

nixa said...

asek balik kampung je.. seronoknyer.. hehehe..

anom said...

tu la abg a.. patutnya letak ur picture skali, baru fair..

insyallah lusa baru bertolak..

IBU said...

OH!! U r so cruel....

Hmmm... must go into the kitchen now. Habis diet gue....