21.5.09

Peringatan Hari Jumaat

Ini ada satu joke lama... but I still find it funny. Dan sempena hari Jumaat yang mulia ini... marilah kita sama-sama hayati...

Kisahnya macam ni,

Ada lah sorang lelaki Islam ponteng sembahyang Jumaat. Sebaliknya dia masuk hutan untuk memburu ayam hutan. Sedang dia terhendap2 di dalam semak, tiba2 dia berlanggar dengan seekor HARIMAU yang sedang lena tidur.Dia begitu terkejut sehingga senapangnya tercampak lalu tergelungsur kedalam jurang. Dia pula tergolek ke arah lain, jatuh ke atas batu dan...


KRAKKKK!


Kedua2 kakinya patah.


HARIMAU tadi terus menghambatnya, sedangkan dia dah tak boleh bergerak lagi.


"Ya Allah," doa lelaki tersebut,


"Ampunilah dosaku kerana ponteng sembahyang jumaat pada hari Jumaat yang mulia ini...Ampunilah aku ya Allah... makbulkan hajat ku ini... jadikanlah HARIMAU yang memburuku HARIMAU yang beriman...tolong la ya Allah! Aminnn.."


Tiba2 guruh berdentum!


HARIMAU tadi tiba2 terhenti betul2 di hadapan lelaki tadi. Tiba-tiba....Sambil menadah kedua2 kaki depannya ke langit .. HARIMAU tersebut pun berdoa,"Allahumma barik lana, fima razaktana, wa qina azzabbannar. Amin"

6 comments:

hanny said...

lama tak baca lawak camnih...hehehe

nixa said...

cik a'a.. update kes perak.. ape kes? nisa follow pon thru blog cik a'a..

leen said...

kahkahkah....lawak sungguh! u just made my day la mior. jetlag tak habih lagi but baca yr joke terus terbukak mata. lama sungguh tak baca islamic joke camni.

xyhani said...

Salam. Copy right reserve ke joke ni. Nak anto pade org2 yg selalu ponteng sbyg (jumaat). he.he.he. sori for the belated comment.

Mior Azhar said...

Hanny,
Lama tak dengar citer?

Nisah,
Urm Che aa pun dah malas nak hapdate ler... sakit jiwa raga

Mior Azhar said...

leen,
lawaqk lelama.... heheheh

Kak Zai,
Amik jer Kak zai, aa pun cetak rompak.. ... hak bersama