31.8.09

Buka Puasa Feast ... and we don't need fancy hotel buffet to enjoy it.

Iftar is definitely a happy time. These past two days we had guests over for iftar. And the wife together with our delightful Kak Encik (Yan's cousin) cooked up a storm that all enjoyed immensely. Let's the photos explain....

Sunday...
The chef and the cook
Sibs - Nisah and Affan

The host and the guest
The mom and the bro

The lauks - ayam masak merah, lemak keli belimbing, kari daging, hati lembu rendang and sayur campur
The mascot???? The cucu!!!
The appetiser and the desserts - yummm yummy
The fruits


Saturday...
Sessi bertemu menantu
The guests
Appetiser - Mee rebus
The dessert
More desserts

Alhamdulillah!

9 comments:

nurulain said...

"da menantu"
hehek!

plus one activity.

"TERJAHHH!"

;P

Drama Mama said...

kenapakah kelihatan seperti makanan2 yersebut menggamit2 saya ke sana..hehe. banyaknya desert!! nakkkk!

Mior Azhar said...

Nurul,
Sudah ada connection ke di sana? And ya rugi tak terjah hehehehe

Mior Azhar said...

Yah,
Jemput... jemput datang heheheh... dah jauh la pulak kan? Tapi habis semua food... memang tak berkesan la puasa kali ini for the waistline

leen said...

mior...ini bukak puasa ke jamuan raya? best giler...hahaha...

anom said...

EEE... bestnya, sedap betul tengok the desserts tu -- oohh!! sungguh tak tahan.. hik hik hik..

Mior Azhar said...

Leen,
Tu la kan... deme yg datang tu kata... ni buffet hotel kah? hahahaha lupa daratan betul kami ari tu.
Raya nanti balik Taiping ka? kalau tak, meh dtg Raya kat sini, kita org tak balik kot!!!

Mior Azhar said...

Anom,
Dengar citer di masa dan waktu yang sama, suasana meriah jugak kat rumah Ayah Anjang... siap ngan dancing lagik hahahah... teringin la nak buat mat dancing tu...Nasir join menari sekali tak???? And saw pix kat Yah's blog... terkezut tengok Adi... besornya dia.. mcm dah baya2 Shakir ja hahahha duduk sebelah

anom said...

oo yes abg a.. it was a blast!! all the mat dancing tu kerja si Meor dan adik2nya ye -- saya tak masuk campur... Nasir sampai heran, apa la budak2 ni buat kat depan TV ter'kinja-kinja'.. me and Yah -- we were the cool ladies. But Amin did try it, tak tahan kot ;)..

Adi is really big abg a -- dah macam budak darjah satu dah.. umur baru nak masuk 4 tahun..Bila dia buat aksi nak peluk sambil 'fall on your lap', bersedia la untuk menanggung kesakitan.. Tapi seronok melayan dia skrang sebab dah banyak cakap..siap bergaduh/berebut Tv lagi dengan dia ...eeee..suka menyakat budak kecik tu..