19.9.06

Bapak and I

Hari ni belajar macam mana nak scan gambar kat office. Pathetic, right? Baru sekarang nak belajar... Anyway, hari ni scan dua gambar lama - Allahyarham my bapak and I. As for my gambar, sempena nak puasa ni, scan ler yang kurus punyer, kot-kot boleh menjadi macam tu balik. Fat Hopes!


This is me circa 1990-91. The place was Computimes office at the NSTP old buidling. We were on the second floor. Masa ni, new (current) building was still under construction. Computimes then was still in a small room at the back of Business Times and NSTP library. Very the ceruk one. And there were six of us in that crammed room - from my desk it was only lima langkah aje ke pintu and my place was at the end of the room.




Arwah Bapak kat depan rumah di Temoh. Masa ni awal tahun 80an tak pu late 70s, tak ingat dah tapi masa ni dia nak gi kerja tapi kami anak-anak dia suruh pose dulu. Pintu warna purple tu pun dah tak de sebab masa buat renovation rumah tahun 1986, it was decided to turn that living room into master bedroom. I am now a father myself and so are my brothers - Chor and Mi. I think all three of us are mirror images of our Bapak. My brothers and I are very close to our children and wives. Just like Bapak. Sayang dia tak sempat jumpa cucu-cucu dia. Dan menantu-menantu dia, err except of course Yan.

5 comments:

Anom said...

Abg a.. terkejut badak masa mula2 bukak blog.. terus nampak jeng..jeng..jeng.."mcm ku kenal orang ini".. kah..kah.kah.. very the kelakar one..
tapi muka ayah chor.. serius abis..yela..nama pun ayah chor..
good one!!

Mior Azhar said...

Abg Aa pun terperanjat Anom....

Abah Arissa said...

Hmmm, in what ways do you consider you guys to be mirror images of ayah chor ??
No 1 : He's much more handsome
No 2 : He's much more garang
No 3 : Err..lupa plak no 3..hehe

By the way, sbb ape masa abg a'a kurus, pakai spek besar, skarang bila dah 'sehat' sket, spek jadik makin kecik..hehe.

yone said...

abg a'a,gambar ayah chor tuh kat rumah side yg ngadap railway tuh ka?agak kurang recognize la dat place...one more thing thank god for the pic coz i cannot recall at all you were that small before...

Mior Azhar said...

meor,

kita orang handsome aper... and dia sebenarnya tak de la garang dgn anak2 dier. Dengan koma ye lah. Dgn kami siap berbalas-balas pantun lagi. Tu yang serupa tu.

Yone,

Aha betuler tu depan rumah. Abg Aa pun dah ingat2 luper.