28.10.06

Jalan-jalan di Kota Raya

Went back to work last Thursday. Yes. On the third day of Raya, I was back at the office. Never before in my professional life have I done so. Only a handful of staff were at the office on that day - macam siot jer kena kerja. Rasa macam polis ler pulak tak leh cuti lama-lama. Kalau ada kerja tak pe jugak, ni....entahlah.
Anyway, today Saturday, cuti weekend. Those yang ambik cuti on Thursday kena kerja on Saturday. Apa raa.. Kami di rumah ni mulanya berkira-kira nak pergi beraya tetapi masih ramai yang belum balik dari kampung atau holiday. So we decided to pergi jalan-jalan di kota raya....



First stop is The Mall. Yes, The Mall. Why? Don't know. But we ate lunch at The Chicken Rice Shop. Arissa siap patah gigi lagi masa ni. Tak yah tunjuk ler gambar ya, not nice one.
Lepas makan, kami pergi berlegar-legar di sekitar The Mall. Bukan ada apa2 pun. Orang pun tak ramai. Turun naik escalator macam orang tak de haluan. Singgah kat bookshop and as usual Asma beli buku cerita. Lepas tu complain duit raya dia dah berkurang. Lepas tu, on the way out terjumpa doll shop. Arissa masa ni dah teruja dan tak nak balik. Bila mak dia tanya ada duit raya ker nak beli? Dia jawab:"Tak ada, tapi sesapa ada RM50 tak." Bila dah tengok anak dia muka sedih, Mak buat deal ngan Arissa that she can get the doll as a birthday gift jadi bila birthday dia November nanti tak yah bagi hadiah lagi ler. So everybody, meet Laura Jane Whitney.
Lepas The Mall, we drove merewang-rewang sehingga lah sampai ke Lake Garden. Yes, Lake Garden. Why? Don't know. Asma ingat ada lake boleh ler dia mandi manda macam tepi laut. Sampai kat sana, Yan decided to stay put in the car sebab tak sanggup menapak jauh-jauh. Gambar di atas menunjukkan betapa gumbiranya anak-anak ku dapat lepas bebas di padang yang luas di Lake Garden. Praq Senandung betul..
Ini Arissa sedang menunjukkan rasa tidak puas hati terhadap undang-undang yang terlampau banyak di Lake Garden. Sumer tak boleh. Sumer tak boleh.
Ini Asma sedang bergambar menjadi gadis ayu yang di hari raya pergi taman bunga dan tidak ke rumah sanak saudara sebagaimana sepatutnya.
Ini Alia sedang menunjukkan fountain yang ada di situ. Dia ingat orang tak pernah tengok fountain ker apa?
Pose untuk cover memana majalah. Kalau nak engage these gorgeous talents, do contact the manager. Masa ni Asma baru lepas terjatuh dan sedang menahan sakit. Tak nampak pun macam lutut dia cedera kan? Very the professional.

2 comments:

JinB said...

Nape badan arissa dalam semua gambar nampak terlentok ajer..??

are_in0326 said...

wow..cantik btol posting arissa dlm setiap gmbr..!siap melentik2 lagi..hehehe..have a nice day to ur family..!:)