3.10.06

Kantoi Masa Main

Ini cerita masa budak-budak kat rumah masih dia orang kecik. Zaman dia orang belum sekolah lagi. Dah namanya bebudak, macam-macam games dia orang akan main. Dari main dolls ke main masak-masak.

Satu hari dia orang bertiga main doktor-doktor. Bukan tak de toys macam doctor equipment dibeli tapi tah macam mana hari tu dia orang jumpa satu benda yang serupa dengan thermometer (betul ke nih). Jadi dia orang pun guna lah benda tu main doktor-doktor.

Siap yang sakit tu masuk dalam mulut lagi thermometer tu – kononnya nak check temperature lar tu.

Apakah dia sebenarnya yang dikatakan thermometer itu?

Err sebenarnya benda itu ialah pregnancy kit yang telah digunakan oleh Yan. Kah! Kah! Kah! Kah!

3 comments:

anom said...

kah!kah!kah!

I remembered this incident.. memang terer la bebudak ni..

JiNbOtAk said...

Keh keh keh,

If I'm not mistaken, doktornya dua orang, patientnye sorang..cuba teka sape patientnya...

Jeng jeng jeng...

JinB said...

Quote :

Apakah dia sebenarnya yang dikatakan thermostat itu?

Err..abg a'a, yang diorang guna tu, as thermometer ke, thermostat ?? Lain macam aje, thermostat bleh masuk dalam mulut..hehehe.