11.10.06

Ramadan Ini (1427H)

As we are in the month of Ramadhan, we should ask ourselves:

Will we live to witness the next Ramadhan?
Will we live to witness the end of this Ramadhan?
Will we live to do what we keep postponing to do for our akhirat?

May Allah give us the determination to demonstrate to Him, with all the blessings given to us by Him, that we are worthy of His mercy before our turn comes to meet Him.

May Allah accept what you are investing for your hereafter.
May Allah encourage you to invest even more and in a smarter way for your hereafter.
May Allah multiply manifold the rewards of the investments for your hereafter.
May Allah unite us with His forgiveness, mercy and best of paradise in the hereafter

On a lighter note

Ramadan Ini.....Apasal lah

1. Both wife and I tak leh makan banyak2. Tak macam tahun2 lepas - memang balun habih. Masa berbuka, maximum mesti satu pinggan nasi sahaja. Kalau terlajak pi, mesti terpengsan-pengsan sakit angin satu badan.

2. Kalau pergi Bazaar Ramadan tak teruja pun tengok lauk-pauk and kuih-muih yang ada. Asyik turun naik sepanjang-panjang alam Bazaar tu sambil tengok2 ajer melenguhkan kaki jer.

3. Berat badan tak turun-turun hatta 1 gram sekali pun. Kadar Metabolism dah beku kot.

4. Bila balik kerja jer, penuh kereta atas jalan raya. Balik awal jam, balik lewat pun jam.

5. I became such an anti-social bloke. Asal ada invitation to buka puasa kat hotel mana2, mesti aku buat muka seposen. Mesti aku tak pergi. Macam semalam, habih satu office hilang gi PWTC to berbuka, aku pulak tetiba tunjuk rajin buat kerja.

6. Tak der pun sedara mara ker adik-beradik ker atau kengkawan yang ajak berbuka kat rumah dia orang. Very tak popular already.

7. Bila bangun sahur, hanya mampu makan sebiji buah kurma dan segelas air sahaja. Macam orang2 alim ler pulak.

8. Haze datang lagi. Hujan ler lebat maner pun, esok jerebu ni tetap setia bersama kita.

9.
tatau nak tulis apa dah ....

10. I am still not rich

4 comments:

JinB said...

Datang le bukak posa kat rumah kami, leh buat sheperd pie..hehe

anom said...

hello!! anom ada ajak ape..cuma tak cakap bila..
maybe next weekend.. sebab weekend ni ada meeting..sampai ari ahad..

ok tak ?

Mior Azhar said...

anom,

ye ye ye, anom ada ajak. next week tatau ler sbb wan chor ada kat umah. nanti confirm yer

Anonymous said...

abg a'a, kalau abg a'a ada kat penang gerenti abah and mama and me dah ajak berbuka posa kat umah...ye la skang nih bukak posa kat umah pun bertiga jer ramai2 baru cam berselera skit...