24.10.06

Raya Ini - Open House

Aidil Fitri 1427 (2006)

Raya tahun ni, we did something really different. We did not go beraya to a single house pun. Instead, people came to our place in USJ 17. Tak de la ramai manapun tapi tak putus jugaklah tetamu hingga ke malam. Apart from my brother and his family mostly yang datang ialah my cousins yang dah lama jadi rakyat KL. Cousins from both sides - mak and bapak. (By the way, dalam pada sibuk2 tadi tak sempat ler pulak ambik pix my cousin Kak Yan and her family and Kak Yah dari Section14 PJ. Rugi pulak rasanya sebab cucu Kak Yan and Abang An yang sepasang tu punyer ler handsome and cute - kira my cucu sedara lar - anak Jaja and Hatta).



The Pretty Ladies of Mior
The Brothers
(Masa ni baru perasan yang abang aku ni rambut dia colour merah ler, natural colour ke? musykil pulak)
My brother's family sedang beraya. Sambil beraya tengok TV
Yan the perfect host with cousin Iza and her youngest son. Iza and hubby Shook lived in USJ 11, about 5 minutes away from our place. We used to be the very close but not anymore. Memasing sibuk jadi jumpa dalam setahun sekali pun payah. Orang bandar ler katakan. Tadi pun kami terkejut beruk tengok anak bongsu dia dah boleh bercakap pun.
This is Ina and Kidin with their sons. Makcik ni kalau berjumpa macam tak jumpa bertahun - tapi memang betul pun dah bertahun tak berjumpa. Riuh rendah suasana Hari Raya adanya.
This is Mikail. Ina's second son. Kalau ada award for tetamu paling passionate this year - this is the winner. Seronok tengok dia makan, penuh gaya dan penuh emosi. Lepas kenyang, terjumpa pulak pistol mainan Afiq, terus berlari sana-sini sambil nyanyi lagu " Gerak Gerak Khas". Terbongkar rahsia mak dia, tengok Gerak Khas rupanya. Mesti tengok Sembilu jugak kan?
Mak Temoh dan cucu lelaki sulong dia Adam. Suruh Arissa ambikl gambar sekali tak mahu ler pulak dia.

3 comments:

JinB said...

Dah lama tak tengok muka anak anak sedara aku..dah lawa lawa rupanya my nieces..hehehe. Siap le lepas nie, mana mana mamat yang cuba cuba nak rapat..

arissa said...

cewah...nak lawa-lawa pulak.Nak nieces pulak.Lepas tu beautiful maria pulak!!!

Anonymous said...

AKU DAH GEMOK!
I AM FAT!
WA SUDAH MANYAK GEMOK!
*pls insert india slang saying IM FAT in malay here*

jeng jeng jeng...tekalah identiti ku