27.11.06

A Hypothetical Situation

Katakanlah you are presented with this situation (as below), how would you response ya?


Daughter No 2: Mak, kalau kita orang dah masuk sekolah menengah nanti boleh tak kita orang ber'couple'?

Mother: Ha?!! (seperti biasa terkejut badak lagi sekali dengan soalan2 sebegini). Kenapa pulak tetiba cakap macam ni?

Daughter No 2: Tak de lah. Boleh lah ya mak. Cousin "A" pun dah ada tiga boyfriend masa form one jer. Next year dia nak cari yang baru pulak.

Mother: Aik! Lawa sangat ker dia tu....

Daughter No 1: Itu ler yang peliknya.....

5 comments:

Anonymous said...

hello
care to tell us who is the mystery cousin? just curious that is all

drpd,
pihak cuzin2 yg curious

nisa said...

haha.. form one dah ade 3 partner ya? kids nowadays.. pergh.. scary.. so.. cik a'a jawab pe bile ur daugthers dah menyebut2 hal itu?

Mior Azhar said...

to cuzi2 yang curious,

Cousin A goes to a boarding school in Ipoh. Go figure.

Nisah,

This kind of questions, Cik A'a serahkan bulat2 kat Mak Yan tuk jawab. Period.

JinB said...

Daughter no 2 and 1,

Korang mana leh couple², takkan ke mananye. Tengok mak ngan bapak (esp bapak), dulu bukan main couple², skali kawin, ngan orang sebelah rumah gaks....

Sib baik kak yang dapat suami terer buat kek..keh keh keh

Anonymous said...

jinb,jangan babitkan alia yerr