7.4.07

Pesta Main Air


Scene 1

I'm a person who would not come near any public events, with the exception of a Pesta Buku, of course. So you won't see me at events like Jom Heboh segala. Suffocating ler.
Anyway, that's going to change as I'm currently in Langkawi attending the launching of National Water Festival. I came yesterday (Friday) with Marilyn. Yesterday, we spent our day at Pantai Cenang where most of the events are being held. I'm writing this entry at a media centre in Dataran Lang where the official opening of the festival will be held in like 15 minutes. Lucky me as the media centre siap ada Internet connection and yang penting sekali ada air-cond. Very me.
Anyway, tak kenal maka tak cinta. I'm here and actually the atmosphere is not bad. Very meriah. I guess you have to be present to enjoy and soak in the fun of any events. Beat watching it over TV, anytime. So, next I guess would be Konsert AF. Yeah right!
The Pesta Air yesterday was a lot of fun. And this evening later ada Mawi and Anita Sarawak.
I'll post the picture (by Marilyn) later. Didn't bring the camera le pulak.
Anyway, now I'm going out to the tapak pelancaran. I'll update later on...

Scene 2

Okay, the launch was successfully done. Very the RTM with long boring speeches. Why these VVIPs need to deliver long boring speeces during events like this is beyond me? Bukannya ada orang pay attention pun. Anyway kalau opening macam ni tak sah la kalau tak disusuli dengan persembahan kebudayaan and hiburan. Jadilah kan untuk ganti missing the Konsert AF number 4. Sapa yang kena sembur dek Ogy malam ni ya? Dalam pada boring-boring tadi, I decided to become a judge for the persembahan artis. Here's my take:

Mawi (Perempuan): Mawi, kalau macam ni ler awak nyanyi, malu tau jadi juara AF. Apasal awak nyanyi mesti tengok lantai. Awak tak hingat ke penonton yang ada kat sini?

Anita Sarawak (Celebration and Seksis): Mintak maaf ler Kak Nita, saya sikit pun tak faham apa yang Kak Nita nyanyi. Kena improve diction ni. Dan kalau nyanyi, boleh tak jangan over-over. Kena faham apa lirik agu.

Datuk Ahmad Jais (Cenderawasih): Maaf Datuk. Datuk kalau nyanyi boleh tak jangan jalan merata-rata. Rimaslah. Nak jalan kena ada sebab, bukan main suka aje.

David Arumugam (Sampaikan Salam): Dey, apa masalah awak? Tak dak tenaga! Malu saya tengok.

See, very Ogy-based punya comment.

4 comments:

nisa said...

seme komen kondem2 aje cik a'a? hahaha.. seb baik bukan cik a'a judge AF.. sure dorg seme nangis..

anom said...

Abg a nak gi konsert AF ? Biar betul.. Tapi anom pernah la pegi.. sekali (zaman tgh free).. masa zaman AF1 minggu Adi kena keluar..kesian kitaorang.. sebab panggung experimen UPM kecik tak muat.. kitaorang kena duduk atas lantai.. dari mula sampai habis..masa tu pegi dengan yone & yah rasanya.. Nasir x nk ikut - x nak menyusahkan diri tak tentu pasal macam tu..

Anyway abg a.. tak nak ke buat review konsert every week ? Ada talent ni.. hehehe..

Noni, Fatin & Farha tersingkir di konsert 4 ni..

Mior Azhar said...

Nisa,

Ha'aah nasib baik tak jadi judge af kan?

Anom,
Takkan pegi punya lar! Kalau malam tu Ogy buat hal ngamuk tak tentu pasal, buat spoil jer mengabih kan duit beli tiket.
Anom support sapa?
Kak Yan support Shawal and Dekna, bebuduak tu biasalah Dafi ler. Abg A'a sokong Aizat kot, sebab macam senasibkan...

anom said...

Anom tak sure lagila nak sokong sapa.. antara yang so far anom suka is Shawal - psl nampak macam versatile dia ni and Dekna sebab macam kelakar & tak betul budak ni.. tapi bila kat konsert perangai kelakar dia tu hilang.. nampak macam aksyen la plak.. tu ada kureng sikit la..Aizat tu pun ok gak..tapi bila nyanyi lagu slow - tak brapa versatile.. kalau rancak tu - boleh la dia buat perangai keloloh dia tu..abg sokong2 ni - AFUNDI ada ka ?