2.5.07

Pesta Buku 2007

As yesterday was a public holiday, we went to the much awaited Pesta Buku at the PWTC. Manusia punya la ramai. Oh pening!! Tapi it was still fun. Buku dimerata-rata. Siapa kata orang Malaysia tak suka membaca..
Lihatlah beberapa orang perempuan seperti gambar di atas ini sedang memilih buku-buku. Seronok betul Asma sebab buku ada disekelilingnya. Tapi on the way back she macam nak cabut rambut sebab di tak dengar bila bapak dia cakap, "ambikler banyak mana buku yang Asma suka." Tapi dia amik satu jer. Bapak dia pulak innocent, cakap sekali jer, tak de pulak nak ingat2kan anak tu. Dah lah tu sampai rumah jer dah habih baca buku tu. Sekarang meroyan nak baca buku orang lain.
Dalam kata tak banyak beli buku tu, ini dia penuh jugak satu meja kami borong tadi. Murah ooooo. Ada diskaun sana sini.
Lepas kat PWTC, kami gerak ke Jalan Tuanku Abdul Rahman (kat Euro Moda lagi) untuk cari kain baju kurung untuk majlis Farhana nanti. Kat sini bapak sakit hati sesangat. Bebudak tiga orang ni bukannya nak diam. Suruh pilih kain, tercangak2 ler pulak. Lepas tu gelak2. Tapi apapun kain kelas ler jugak. Tapi Asma nak cakap kat Mak La dia yang dia beli kain baju ni kat Dubai. Kirim ikut kawan bapak dia yang pergi sana. Nanti kita tengok, Mak La dia percaya ke tidak?
Lepas tu on the way balik, we singgah kat my favourite supermarket of all, TMC kat Bangsar. After all these years, tempat ni still happening. Nak tengok artists do their grocery shopping, kat sini ler tempat nya.
Lepas tu balik rumah. And penyudahnya, I'm having a severe back pain. Now. This very moment. Aduh sakitler. And I've to work on Wednesday when most people are still holidaying. Crap. Esok MC.

2 comments:

nisa said...

eh.. kite pun pg la.. ngan kak chip.. hik hik.. tp borong magazines jer.. huhu..

nisa said...

update plis.. huhu..