30.8.07

Salam Merdeka

It's Merdeka Eve! My daughters want to go to One Utama - apparently there's a Midnite Sale or something. They want to do their Raya shopping! So, I'm driving them over. Very not patriotic, no?
Well, we are just being typical and ordinary Malaysians.
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan everybody!!!

7 comments:

Kerp (Ph.D) said...

bg Mior,

salam Merdeka to you and family. i'm off now. goin out galavanting. long night for me. woohoo!!!!!!!

Mior Azhar said...

thanks kerp. Happy Merdeka! Enjoy jangan tak enjoy. Orang lain lagi boleh.... kita pun lagi boleh he he he

idham said...

:) best lagu ...

boleh kan jer en mior...tiada yang tak boleh ...especially di hari menyambut kemerdekaan.

banyak ka shopping anak2...

idham

Mior Azhar said...

Idham,
Thanks, biasalah budak2 perempuan shopping. Kita jadi supir sahaja. Tengok dari jauh sahaja.
Bagaimana Merdeka di Dubai? Ha, anak isteri pun sudah ada kembali bersama. Alhamdulillah

tokasid said...

Salam pak mior:

Wah merdeka eve kat One Utama. Tarak jam ka jalan?

Depan rumah saya penuh dgn mat-mat rempit hon-menghon dari maghrib sampai 11 pm, berkonvoi-konvoi. Juga konvoi basikal kanak2 sekolah dgn bendera berkibar. tak tahu mak bapak tahu ke tak anak dah merayap sebelum maghrib. Rasanya semua menuju ke Dataran sejarah atau Dataran MBMB atau kawasan MITC utk berpesta dan lihat duit dibakar( pertunjukkan bunga api).Tak tahu jam berapa mereka akan pulang.

Di masjid2 ada bacaan tahlil dan Yassin( Negara dah mati ke depa nak tahlil tahlil ni).

Jadi supir? Actually jadi reluctant shopper( kalau tak silap dalam STAR khamis atau Rabu lalu).

Zabs said...

Salam Mior,
Shopping Raya awal untuk mengelak berebut2 di bulan Ramadhan nanti. Satu perancangan yang bagus.

Mior Azhar said...

Salam Tok Doc:
Ya bayangkan berjuta-juta duit hangus dibakar demi menyambut merdeka. Sementara itu yang susah tetap susah. Malaysia oh Malaysia!
Saya sememangnya kalau boleh tak mau keluar rumah waktu-waktu begini, tapi dek kerana anak-anak ikutkan jugak. Bapak ler katakan.. Penyudahnya, amik ko, jam di merata-rata. Dengarnya 300,000 orang berhimpun di Putrajaya tgk bunga api. Kawan pergi tengok, terperangkap dalam jam dan sampai rumah pukul 4 pagi.

Pak Zabs,
Dah namanya anak perempuan, shopping nya tak sudah2. rasanya bulan puasa nanti ada lagi sesi membeli-belah...